MUFFINY S GOJI

Velmi jednoduché je připravit Čokoládové placičky s mandlemi a goji. Asi na osm kousků budeme potřebovat:

100 g čokolády se 70 % obsahem kakaa

2 polévkové lžíce nahrubo nasekaných mandlí

2 polévkové lžíce sušených plodů goji

hrubou sůl

Připravíme si talíř, který vyložíme papírem na pečení. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme, až v ní nezůstanou žádné hrudky. Rozpuštěnou čokoládu rozdělíme na osm přibližně stejných dílů a na pečícím papíře z nich vytvoříme osm koleček. Ta posypeme mandlemi a goji. Kousky mandlí i goji do čokolády lehce zatlačíme, aby zde držely i po zatuhnutí. Nakonec placičky posypeme špetkou soli a dáme do ledničky, aby čokoláda vychladla.

Kdo by chtěl vyzkoušet něco o trochu složitějšího, může upéct třeba muffiny s goji.

Pro přípravu Celozrnných muffinů s granolou a goji potebujeme:

100 g másla

80 g medu

100 g goji

2 vejce

120 g celozrnné mouky

1‒2 čajové lžičky prášku do pečiva

150 g domácí nebo koupené granoly

200 g nastrouhaných jablek

1 čajovou lžičku citronové šťávy

Předehřejeme si troubu na 200 °C a vyložíme formu na muffiny papírovými košíčky. Změklé máslo a med šleháme, až vznikne hladký krém, a postupně přidáváme vejce, která vždy důkladně zapracujeme. Smícháme dohromady mouku, kypřicí prášek, goji a granolu, vše přidáme do vaječné směsi a pomocí gumové stěrky zapracujeme. Nastrouháme jablka a pokapeme je citronovou šťávou a také zapracujeme do těsta. To následně nalijeme do pečící formy. Pokud budou nějaké bobule goji vykukovat ven, jemně je zastrčíme do těsta, aby byly zakryté (snadno by se mohly spálit). Pečeme přibližně 30‒35 minut, dokud nebude těsto upečené dozlatova. Muffiny můžeme podávat ještě teplé s trochou másla.

Zdroj : https://www.himalyo.cz/blog/blogart15

Pokud si GOJI chcete koupit, klikněte na www.himalyo.cz, vyberte si, kolik chcete zboží (při odběru 4 ks je zdarma poštovné) a vyplňte tento kód pro vaši slevu HIMALYO-1125. Původní cena je 390 Kč, se slevou 340 Kč. Na 4 láhvích ušetříte 200Kč a dopravu ZDARMA.